ПРО ВИНОВАРІВ

  • ПРО ВИНОВАРІВ

ПРО ВИНОВАРІВ

0 Comments 02 Sep 2021

Племя лангобардів визнало унікальне розташування сучасного виноробного села Буттріо близько двох тисяч років тому. Тому зрозуміло, що найкращі та найвідоміші виноробні підприємства у Фріулі знаходяться поблизу - на початку Коллі Орієнталі -дель -Фріулі - та між мальовничими пагорбами. Виноробня Davino Meroi - маленька, але яскрава зірка. Статки сімейного бізнесу, названого на честь його батька, сьогодні з великим завзяттям спрямовує Паоло Меруа. Вже в попередні роки дідусь Доменіко придбав великий скарб у справах виноградарства. Паоло може покладатися на свого друга Енцо Понтоні, менеджера сусіднього винзаводу Miani, відомого своїми високоякісними винами, для щоденної роботи у винограднику та погребі. Але хоча його хороші вина, безперечно, мають підпис його вчителя, Паоло Меруа розробив особистий стиль для своїх білих і червоних вин, які насичені характером і продаються лише в невеликих кількостях. Досі доступні пляшки Davino Meroi зараз займають високі позиції в регіональних рейтингах.

На виноградниках, які обробляє молодий енолог Мірко Деган, власник землі надає великого значення пізньому врожаю дуже стиглого винограду і свідомо утримує врожайність на одну ліану надзвичайно низькою. Це надає винам чудову структуру та складність. Соковитий та концентрований виноград майстерно обробляють у погребі. Сусло ферментують у бариках. Білі вина також піддаються малолактичному бродінню. Паоло вважається перевіреним експертом у галузі дозрівання вишуканих вин. Зрештою, він багато років регулярно ділився своїми енологічними знахідками зі своїм другом Енцо, спочатку плаваючи проти течії у виноробстві. Захоплюючі, гармонійні та завжди ароматні вина виноробні Davino Meroi, які досі мало відомі, але захоплюються багатьма конкурентами, цінителі вважають надзвичайно автентичними. Однак, за враженнями деяких досвідчених спостерігачів, вони більше рекомендуються просунутим цінителям, ніж недосвідченим любителям вина.

Trattoria Al Parco, розташований посеред парку і йому близько ста років, також є частиною задоволення Паоло Меруа. Таверна, популярна своєю традиційною фріульською кухнею, управляється власником разом зі своєю дружиною Франческою. Особливо він відомий м'ясними та дичиними стравами на грилі. Завжди було власне вино, яким можна насолодитися. Під час екскурсії в Trattoria Al Parco гості також можуть побачити раритети Паоло. 

'Мерой - одна з найгарячіших та найамбітніших винзаводів Фріулі. Власник Паоло Меруа амбітний та сповнений енергії. Йому зовсім не завадить послухатись порад свого близького друга Енцо Понтоні з виноробні' Міані 'у винограднику. І підвал. 'РОБЕРТ ПАРКЕР





Факти
Рік заснування: 1981
Власник: Паоло Мерой
Енологи: Паоло Мерой і Мірко Деган
Річне виробництво: прибл. 30000 пляшок
Виноградник: прибл. 13 гектарів
Звичайне вирощування


Https://www.superiore.de



Tags : Meroi, Фріулі.

Add Comments