ВИНО

  • ВИНО

ВИНО

0 Comments 02 Sep 2021

РЕГІОН:      ФРІУЛІ

ВИРОБНИЦТВО: 15,000 пляшОК   

САЙТ: WWW.MEROI.COM.UA

Meroi.jpg

передумова

Понад сторіччя сім’я Мерої доглядає за землею та людьми в маленькому селі Бутріо в італійському регіоні Фріулі та навколо нього. Зараз Паоло Мерой керує рестораном 3-го покоління Trattoria al Parco, а також виноградниками своєї родини, виробництвом вина та готелем. Його день часто починається близько 4 ранку, коли він потрапляє на виноробню чи виноградники залежно від пори року. Близько полудня він прямує до сімейних ресторанів, де готує гриль, як справжній майстер, а потім після обіду повертається до виноградників. Під час вечері Паоло знову сидить на мангалі до опівночі або до першої ночі, і таким чином у Бутріо переходить інший день. Він настільки ж невтомний у своїй енергії, як і вимогливий у прагненні до величі у своїх винах. Оригінальні виноградники Мерой були придбані на початку 1900-х років дідом Паоло Доменіко і становлять більшість невеликого виробництва на виноробнях. Виноробня виробляє ряд розливів червоних і білих сортів з одного виноградника з оригінального виноградника Домінін і блоків Зителле, які були придбані нещодавно в 2004 році. Блоки Zitelle використовуються безпосередньо з їхнім сусідом і легендарним культовим виробником Фріулі Міані. Коли Паоло вперше придбав цю ділянку, він провів ретельне обстеження та розділив Зителле на 9 ділянок, кожна з яких була висаджена відповідно до сорту, який найкраще підходить для мікроклімату та експозиції схилу пагорба. Перша пропозиція Zitelle була випущена у 2013 році. Ці пропозиції з одного виноградника виробляються надзвичайно малими партіями по 600 – 1000 пляшок залежно від урожаю і включають Совіньйон Блан, Мальвазію, а також Рефоско, Мерло та Шардоне з оригінального виноградника Домінін. Все виробництво є органічним і екологічним як на виноградниках, так і в погребі. Вина Мерой відзначаються неймовірною елегантністю і текстурою. Вони водночас пишні та величні з чистою кислинкою, яка часто суперечить щільності, прихованій просто під поверхневим натягом. З кожним сортом приділяється максимальна обережність, віддана та пристрасна, поважаючи терруар та особливі аспекти кожного мікроділянки. Пропозиція Zitelle і Dominin з одного виноградника – це приголомшливі моносортні уявлення Мерло, Рефоско, Шардоне, Совіньйон і Мальвазія. Усі ці вина рідко виробляються кожного марку, оскільки для цих резервних розливів призначаються лише найдосконаліші вини. І червоні, і білі найкращі, якщо вони зберігаються в погребі принаймні 5 років і через 8-10 років починають досягати свого піку продуктивності.

18 z.jpg
Mero- Vineyard.JPG

ВИНО

Вина Мерой відзначаються неймовірною елегантністю і текстурою. Вони водночас пишні та величні з чистою кислинкою, яка часто суперечить щільності, яка прихована під поверхневим натягом. Пропозиції Zitelle і Dominin з одного виноградника вимагають терпіння, але вони варті зусиль. І червоним, і білим потрібно 8-10 років, щоб досягти свого піку. Обидва солодкі пропозиції є надзвичайними зразками рідкісного та стародавнього автохтонного винограду. По-справжньому захоплюючий Verduzzo та надзвичайно складний Picolit одночасно є хрестоматійними та захоплюючими.   


Meroi wines.JPG
pinot grigio.jpg

PINOT GRIGIO COLLI ORIENTALI FRIULI BUTTRIO DOC

Піно Гріджіо знаходить висоту та збалансовану структуру, а приклад Мерой є одним із найкращих у цьому кварталі. Тут цей найбільш вирощений білий італійський сорт грає справжній маестро білого вина, і результат приголомшливий. Як молоде вино, ми вважаємо його скоростиглим і вражаючим з тонко в’язаними плодами, які якимось чином розриваються насиченою, стиглою кислотністю. Чудовий після 5 років зберігання в льохі та абсолютно перевершить усі очікування за обіднім столом.

Сорт винограду: Піно Гриджіо

Зона: Buttrio

Грунт: Еоценовий мергель

Система вирощування лози: Guyot

Експозиція: Сх

Висота: 110 м над рівнем моря

Вік лози: 20 років

Вініфікація: Виноград м’якого пресування та ферментації за допомогою відбірних місцевих дріжджів 

Уточнення: Витримано 11 місяців у 100% використаному барику (2-й і 3-й пасаж)

Густота лози: 6000 лоз/га

ABV: 14%

sauvignon.jpg

 SAUVIGNON BLANC COLLI ORIENTALI FRIULI BUTTRIO DOC

Фріулі славиться Совіньйон Блан, а Мерой легко посідає перше місце в списку А. Це вино створено з фруктів, розташованих у винограднику Домінін, який насолоджується сонячним південно-східним виходом і свіжим прохолодним вечірнім бризом. Ця комбінація разом із насиченим терруаром Buttrio створює ідеальний рецепт живого та насиченого мінерального Совіньйон Блан із пишними нотами тропічних фруктів із відблисками сушених лаванд, розмарину та лимонного базиліка.

Сорт винограду: Совіньйон Блан

Зона: Buttrio

Виноградник: Vigna Dominin

Грунт: Еоценовий мергель

Система вирощування лози: Guyot

Експозиція: Південний Схід

Висота: 120 м над рівнем моря

Вік лози: 30 років

Вініфікація: Виноград м’якого пресування та ферментації за допомогою відбірних місцевих дріжджів 

Витонченість: Витримана 11 місяців у 50% новому баррику

Густота лози: 8500 лоз/га

ABV: 14%  

chardonnay.jpg

CHARDONNAY COLLI ORIENTALI FRIULI BUTTRIO DOC

Meroi Chardonnay прибуває з виноградника Dominin і в найкращих урожаях виробляється Dominin Chardonnay разом із класичним розливом у пляшки. Шардоне від Meroi має статуетний і багатошаровий вигляд із смачними багатими екзотичними жовтими, білими та стиглими фруктами з кісточкою з динамічною мінеральною серцевиною з подрібненої породи, сибірського графіту та димчастої гімалайської солі.

Сорт винограду: Шардоне

Зона: Buttrio

Виноградник: Vigna Dominin

Грунт: еоценовий мергель

Система вирощування лози: Goblet

Експозиція: Південь

Висота: 120 м над рівнем моря

Вік лози: 30 років

Вініфікація: Виноград м’якого пресування та ферментації за допомогою відбірних місцевих дріжджів

Витонченість: Витримана 11 місяців у 100% новому баррику

Густота лози: 6500 лоз/га

ABV: 14.5%

friulano.jpg

FRIULANO COLLI ORIENTAL FRIULI BUTTRIO DOC

На тлі туманних пагорбів Бутріо виноград, який отримав назву всього регіону, має найкращі експозиції та найкрутіші схили виноградників. Friulano виготовляється в багатьох стилях, найкращі з яких витончені та витончені, побудовані на балансі сил; стигла кислотність, об'ємні плоди, різка мінеральність. Оскільки вино має таку силу та інтенсивність, з ним потрібно поводитися обережно, інакше результат може бути безглуздим. Паоло приручає цей виноград, як ніхто інший, версія Мерой є справді видатним зусиллям, що демонструє всі найкращі атрибути Фріулано.

Сорт винограду: Фріулано

Зона: Buttrio

Виноградник: Vigna Dominin

Грунт: Еоценовий мергель

Система вирощування лози:   Guyot

Експозиція: Південний захід

Висота: 110 м над рівнем моря

Вік лози: 40 років

Вініфікація: Виноград м’якого пресування та ферментації за допомогою відбірних місцевих дріжджів

Витонченість: Витримана 11 місяців у 50% нових бариках

Густота лози: 7000 лоз/га

ABV: 14%

ribolla gialla.jpg

RIBOLLA GIALLA COLLI ORIENTAL FRIULI BUTTRIO DOC

У талановитих руках цей корінний білий сорт Фріулі є ще одним національним надбанням. Paolo захоплює чудовий спектр смаків від глибокого насиченого лісового горіха до хрусткого апенінського зеленого яблука. Гнучка текстура з’єднана на зернистому рівні з витонченими смаками, завдяки чому все чітко та витончено вирівняно. Чудове та виразне вино, яке витримує 5-8 років у погребі (або довше), залишається гнучким і пружним протягом 20 років або довше, залежно від урожаю. Чудовий із витриманими сирами, смаженим мигдалем, місцевим медом, в’яленими сардинами, качиним прошутто, голубом, куріпкою, перепілкою та іншою дрібною дичиною, копченою або на грилі.

Зона: Buttrio

Грунт: Еоценовий мергель

Система вирощування лози:  Guyot

Експозиція: Сх

Висота: 140 м над рівнем моря

Вік лози: 20 років

Вініфікація: Виноград м’якого пресування та ферментації за допомогою відбірних місцевих дріжджів

Уточнення: Витримана 11 місяців у 30% використаного барика (2-й і 3-й пасаж)

Густота лози: 6000 лоз/га

ABV: 14.5%

 

Meroi Picolit і Verduzzo також є важливими розливами цих рідкісних і стародавніх місцевих сортів винограду. По-справжньому захоплюючий Verduzzo та надзвичайно складний Picolit одночасно є хрестоматійними та захоплюючими. Ці вина є працею любові і виготовлені в дуже малих кількостях. Picolit часто вимагає винограду до 10 рослин для виробництва однієї пляшки об’ємом 500 мл.

 

picolit.jpg

PICOLIT COLLI ORIENTALI FRIULI DOC

Сорт винограду: Піколіт

Зона: Buttrio

Грунт: Еоценовий мергель

Система вирощування лози:   Guyot

Експозиція: Сх

Висота: 110 м над рівнем моря

Вік лози: 20 років

Вініфікація: виноград м'якого пресування та ферментації місцевими дріжджами Уточнення: Витримка 30 місяців у 100% використаному барику (2-й і 3-й пасаж)

Густота лози: 6000 лоз/га

ABV: 12%

verduzzo friulano.jpg

VERDUZZO FRIULANO COLLI ORIENTALI FRIULI DOC

Сорт винограду: Вердуццо

Зона: Buttrio

Виноградник: Vigna Dominin

Грунт: Еоценовий мергель

Система навчання: Guyot

Експозиція: Сх

Висота: 110 м над рівнем моря

Вік лози: 20 років

Вініфікація: виноград м’якого пресування та ферментації за допомогою місцевих дріжджів

Уточнення: Витримано 30 місяців у 100% використаному барику (2-й і 3-й пасаж)

Густота лози: 6000 лоз/га

ABV: 12%



Tags : вино

Add Comments